Eerste afspraak en onderzoek

Tijdens uw eerste afspraak vindt er een uitgebreid vraaggesprek (intake) plaats. Hier worden uw persoonlijke gegevens genoteerd (graag geldig identiteitsbewijs meenemen!) en bespreken we uw klachten. Als u doorverwezen bent door uw arts wordt ook de verwijsbrief met u doorgesproken.

Met of zonder verwijzing naar de Bekkenfysiotherapeut?
Huisartsen en medisch specialisten verwijzen patiƫnten door voor bekkenfysiotherapie, meestal met verwijzing. Het is ook mogelijk om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de bekkenfysiotherapeut. Bekkenfysiotherapie is al enige jaren direct toegankelijk zonder verwijzing. De vergoeding is op basis van het verzekeringspakket dat u heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar.

Bent u niet doorverwezen door een arts dan vindt er een zogenaamde screening plaats. De bekkenfysiotherapeut moet hier bepalen of u wel op het “juiste adres” bent met uw klacht. Op basis van uw verhaal wordt samen met de bekkenfysiotherapeut uw hulpvraag bepaald. Deze hulpvraag geeft vorm aan de therapie.

Daarnaast wordt er uitleg gegeven over het functioneren van het bekken en de bekkenbodemspieren in relatie tot uw klacht. Ook krijgt u met betrekking tot uw klacht gerichte adviezen mee naar huis.

Bij uw tweede afspraak vindt er op basis van uw hulpvraag een bekkenfysiotherapeutisch onderzoek plaats. Soms is dit een inwendig onderzoek.

Na dit onderzoek wordt een behandelplan opgesteld en met u doorgesproken. Dit wordt tijdens de behandeling regelmatig met u geƫvalueerd. De fysiotherapeut en uzelf werken samen aan uw herstel. U krijgt weer vertrouwen in uw eigen handelen, leert meer te belasten en soepel te bewegen zodat u weer optimaal kunt functioneren!